lauantai 30. maaliskuuta 2013

Mitä Jeesus teki ollessaan kuolleena?


Kysymys, joka kuuluu lauantaille, eli päivälle, jonka Jeesus oli kuolleena kun muistelemme pääsiäisen tapahtumia: Mitä Jeesus teki ollessaan kuolleena?
Jonkun mielestä tämä saattaisi olla aika erikoinen kysymys, eikö niin? Mutta Raamattu antaa vastauksen, Katsotaan kaksi Raamatun kohtaa:
1.Piet.4:6 Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, että he eläisivät hengessä, niin kuin Jumala elää
1.Piet.3:18 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä,19 jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille,20 jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.

Vastaus: Jeesus saarnasi tuonelassa sieluille, jotka olivat kuolleet ja päätyneet sinne. 
Huomio: Tästä huomaamme, että kuoleman jälkeen sielu on tilassa, jossa se voi havainnoida ja tehdä asioita, kuulla ja toimia kuten me nytkin. Mutta nämä sielut, joille Jeesus saarnasi olivat Tuonelassa. Eli on olemassa paikka, jonne ihminsen sielu (=sinä) menet kuoleman jälkeen. Tuonela ei ole lopullinen paikka, vaan siellä sielu odottaa viimeistä tuomiota. Lopulliset sijoituspaikat ovat Helvetti ja Taivas.
Raamattu sanookin, että suuri joukko menee laveata tietä pitkin ja päätyy minne? Sielun kadotukseen, eli helvettiin. Sitten Raamatun mukaan pieni joukko menee kaitaa tietä pitkin, minne? Taivaaseen, jonka Jumala on luonut ihmistä varten. Kadotus on taas luotu Perkelettä ja hänen enkelitään (=demoneita) varten.
Kaidalle tielle pääsee kun seuraa Jeesusta, joka sanoo Mark.1:15 "Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi", Eli sanomalla synnille EI ja Jeesukselle KYLLÄ.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti