perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kids action night - evankeliumin kertomismuotoja nro 34/122

Aloitetaan evankeliumisen kertomismuotoja sarja. Se kertoo eri tapoja kertoa, julistaa ja viestittää evankeliumia. Tällä hetkellä listalla olisi 122 kandidaattia evankeliointimuodoiksi, joista ei ole mitään tietoa monestako niistä tulen kirjoittamaan tänne blogiin ajan kanssa. Jos ihmettelet sitä, että miksi juuri tämä tapa on numero 34, niin selitys on siinä, että tämä on listalla juuri näin mones eikä numero korreloi mitenkään sitä kuinka tehokas tapa on kyseessä. Kids action night ja vastaavat lasten tapahtumat ovat todella hyviä tapoja viestiä evankeliumia parhaimmillaan jos ei aivan parhaita.

Saatat ajattella, että voisiko todella löytyä 122 eri tapaa viestittää evankeliumia? Itse ajattelen, että voisihan niitä olla kenties paljon enemmänkin, ja katsotaan sitten ajan kanssa tuleeko listalle mitään muuta. Ehkä tämä voi piristää jotakuta löytämään uusia tapoja viestittää evankeliumia, joka on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi (Room.1:16).

Evankeliumisen kertomisen tapa nro 34: Lasten ja nuorten tapahtumat (tapahtumaevankeliointi)

Laukaassa on jo pidetty nyt vuosia näitä iltoja, joissa itse olen mukana ihan ruohonjuuritasolla. Illassa voi olla musiikkia, evankeliumiaiheinen näytelmä, opetus Raamatusta. Sitten on toimintapisteet, joissa on lähinnä pelejä ja lasten makuun syömistä vaikka nyyttäriperiaatteella. Lopuksi yhteenveto ja rukouspalvelu sekä palkintojen jako. Tänä päivänä illan aikana opeteltiin yksi Raamatun jae R92 mukaan kun se on kuitenkin se käännös, jota lapset kuulevat ja lukevat (olkoon sen hyvyydestä mitä mieltä tahansa):
Joh.3:16 Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.
On huikeata huomata lasten tykkäävän opetella Raamattua sekä tulevan rukouspisteelle. Oleellsita on se, että onko aikuinen itse kiinnostunut Raamatun opettelemisesta: Jos on, lapsetkin kiinnostuvat, jos ei ole, esimerkki ohjaa lastenkin kiinnostuksen aiheen muualle. Lapsilla on asiaa Taivaan Isälle ja lapset haluavat tietää mitä asiaa Taivaan Isällä on heille.

Nuoret ovat useiden toimintapisteiden ohjaajia. Tässä lämmitetään sählypeliä lapsia varten.

Opeteltava jae

Pelejä
Tarkkuusheitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti