perjantai 13. syyskuuta 2013

Ketä oikeastaan olivat entisajan myyttiset jumalat Zeus, Apollos, Thor, Poseidon?

Ketä oikeastaan olivat entisajan jumalat?
Olivatko he pelkästään mielikuvituksen tuotetta vai olivatko he sittenkin olentoja, jotka vierailivat entisajan maapallolla? Syntyikö heidän jälkeläisistään jättiläisiä?

Tätä kysymystä pohtii myös sarja "Entisajan jumalat" jakso "jumalia ja avaruusolentoja". Katsoin sarjan jakson
- Entisajan jumalat - jumalia ja avaruusolentoja, http://www.youtube.com/watch?v=UzcBY8rjwDU
Teen analyysin ensiksi ensimmäisestä jaksosta, jonka asettamiin kysymyksiin riittää analysoitavaa, pohdittavaa ja vastattavaa riittävästi enemmän kuin yhden blokauksen aineksiksi.

poseidon
Poseidon, Kööpenhamina
Taustaa

Ihmiskunnan myytit kuvaavat erilaisia entisajan jumaluuksia kuten Thor, kreikkalaisten jumalatarusto,

On mahdollista, että nämä jumaluudet ovat kuvitteellisia ja täysin fiktiota, tarua. Otan kuitenkin esiin tässä sarjassa esitellyn kysymyksen: "Entäpä jos nämä jumaluudet  vierailivatkin aikanaan maan päällä? Ketä he olivat? Mistä he tulivat?". Tässä blokauksessa lähdetään siis tästä olettamuksesta, että jospa näm olivatkin joitakin olentoja, jotka todella kävivät maapallolla aikanaan. Joka tapauksessa meille selviytyneet kertomukset sisältänevät legendaa, koska niitä ei selvästi kiinnitetä aikoihin eikä aikanaan eläneisiin ihmisiin. Mutta oletetaan, että ihmiset näkivät näitä olentoja, ja kirjoittivat ylös jotain mitä he aikanaan kokivat. Käsitellään tämä mahdollinen tapaus. Mihin se johtaa ja mitä nämä olennot oikein olivat? Toinen mahdollisuus on toki, että nämä olivat puhtaasti fiktiota.

Ohjelmassa käytiin lävitse
  • Troijan tarina Homerin kertomana. 
  • Kreikan jumalat, Zeus, Apollo, Poseidon
  • Thor ja Odin Norjan mytologiasta.
  • Intian Mahabharatan kertomukset taivaalta tulleista matkalaisista. 
  • Eenokin nostaminen taivaaseen Raamatun mukaan.

Kertomukset esittävät meillle jumalia, jotka laskeutuivat taivaasta. Heillä oli yliluonnollisia voimia. Ohjelma esittää loppupäätelmänä, että nämä "jumalat" olisivat olleet samoja olentoja, jotka nykyisin pohdimme avaruusveljinä eli ufoina tai maan ulkopuolisina olentoina.

Vastaus kysymykseen saadaan etsimällä vastausta ainoasta todella luotettavasta lähteestä, Raamatusta. On hämmästyttävää, mitä Raamattu paljastaa aiheesta. Mytologia on epäselvää, eikä kiinnity tiettyyn aikaan ja paikkaan, jossa todelliset historialliset ihmiset elivät. Raamattu taas kiinnittyy, sekä on tarkka ja luotettava.

Kysymyksiä:

Olivatko he samoja jumalia, joita eri kulttuureissa tunnettiin vain eri nimillä?
Vastaus: Saattaa olla, että Thor ja Zeus viittaavat samaan persoonaan. Molemmilla oli kädessään tuhoa aiheuttava väline, Zeuksella salama ja Thorilla vasara. Joka tapauksessa tämä kysymys ei ole kovin oleellinen sen kannalta keitä nämä "jumalat" olivat.

Hallitsivatko nämä "jumalat" tuhansia vuosia sitten?
Vastaus: Mahdollisesti tai sitten olevat pelkkiä taruja. Joka tapauksessa maan päällä on paljon jälkiä, jotka voitaisiin osoittaa olevan jonkun "jumaluuden" aikaansaamia. Näitä ovat mm. Perun Nazcan linjat, Carnacin menhirit ja kenties pyramidit.

Mikä oli näiden "jumalien" sanoma?
Vastaus: Ohjelma ei ota tähän kantaa, mutta 

Mitä nämä "jumalat" tekivät?
Vastaus: Pääasiassa kerrotaan näiden kaikenlaisista tempautuksista ja mahdollisuudesta aiheuttaa tuhoa. Esim. Poseidon pystyi aiheuttamaan tsunameja. Zeus pystyi tuhoamaan kokonaisia kaupunkeja salamallaan, jota piti kädessään. Selvästikin nämä jumalat eivät auttaneet ihmisiä, vaan hallitsivat voimalla ja tekivät kenties tuhojaan.

Tulivatko nämä "jumalat" toisesta maailmasta? Olivatko he ufoja?
Vastaus: Jumalat tulivat toisesta maailmasta todellakin ja vastaavat myös olentoja, jotka tunnetaan ufoina (sikäli kun niitä oikeasti on olemassa). Raamattu kertoo tapahtumasta, jossa joukko enkelitä jätti olinpaikkansa taivaassa ja laskeutui maan päälle. Raamattu puhuu enkeistä Jumalan poikina.
1.Moos.6:1 Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, 2 huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.
Eräs joukko teki tällaisen synnin ja heidän kohtalostaan kerrotaan tarkemmin:
Juud.1:6 ja että hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon; 7 samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.
Juudan kohdassa viitataan synniksi sekä oman paikkansa jättäminen (Taivaasta laskeutuminen maahan) sekä viitataan haureuden harjoittamiseen kuten 1.Moos.6 kohdassakin. Merkittävää on, että mytologioissakin puhutaan samoista asioista. "Jumalat" eli tästä lähtien langenneet enkelit laskeutuivat taivaasta maahan ja tekivät huorin, jonka seurausena syntyi eräänlaisia sekasikiöitä, lapsia.

Onko muita perusteita pitää entisajan "jumalia" langenneina enkelinä?
Vastaus: Henokin kirjassa kerrotaan langenneiden enkeliden laskeutumisesta taivaasta maan päälle. Henok oli juuri se henkilö, jonka vaellus todettiin Jumalalle kelpaavaksi ja hänet nostettiin elävänä suoraan taivaaseen. "Hän vaelsi kuuliaisena Jumalalle. Sitten häntä ei enää ollut, sillä Jumala otti hänet luokseen." (1.Moos.5:24) Henokin kirjaa pidetään suhteellisen luotettavana muttei se ole tietenkään Raamatun veroinen, eikä itsessään siis Jumalan sanaa vaan kuuluu ns. apokryfisiin kirjoihin.

Katsotaan kuitenkin mitä Henokin kirja kertoo: "1.Henok.6:6 Heitä oli 200, jotka laskeutuivat Jeredin aikana Hermonin vuorelle." Jered oli Henokin isä "36... tämän Nooa, tämän Lemek, tämän Metuselah, tämän Henok, tämän Jered" ja Henokin poika oli Metusalah, jonka poikapoika tuli taas olemaan Nooa. Tämä on siinä mielessä merkittävää, että kun maa tuli täyteen väkivaltaa Nooan aikana ja siihen mennessä, Jumala päätti tuhota maan vedenpaisumuksella Noooan aikana. Näin langenneiden enkeliden ilmestyminen linkittyy väkivallan lisääntymiseen. Vedenpaisumuksessa taas se osa ihmisen dna:sta, joka oli turmeltunut enkeleiden ja ihmisten sekäsikiöistä, kuoli.

Henok jatkaa: "1.Henok.7:1 He menivät ja ottivat vaimoikseen ihmisten tyttäriä... 3 Ja naiset tulivat rakaiksi ja synnyttivät jättiläisiä." Hmm, nyt alkaa mennä jo mielenkiintoiseksi!

Olivatko langenneet enkelit ihmisen kanssa?
Vastaus: Ohjelma kertoo mytologioiden kertovan siitä kuinka nämä "Jumalat" eli langenneet enkelit ottivat ihmisiä vaimoikseen, josta syntyi sitten lapsia, jotka olivat jättiläisiä. Kyllä, Raamattu kertoo samasta asiasta. Mytologiat eivät ole luotettavia lähteitä, mutta tässä sekä Raamattu, että mytologiat että Henokin kirja kertovat samasta hämmästyttävästä asiasta. 
1.Moos.6:4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.
5 Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat,
6 niin Herra katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä.
Jälkeläiset olivat jättiläisiä
Vastaus: Raamattu kertoo, että langenneiden enkeleiden eli Jumalan poikien sekä ihmsten jälkeläiset olivat jättiläisiä. Hmm, mitä arkeologia voisi kertoa tästä asiasta? Kun tarkastelemme arkeologiasia löydöksiä, on hämmästyttävää kuinka paljon jättiläismäisiä luurankoja todellakin löytyy menneiltä ajoilta.

Uutisartikkeleita Pohjois-Amerikka 1800 luvulta.

Lisää tietoa jättiläisistä on tämän blokauksen lopussa liitteissä. Jättiläisiä on siis myös arkeologian pohjalta ollut olemassa ja löydöksiä on itse asiassa runsaasti ympäri maapalloa. yllätys, ylätys jättiläisiä on siis ollut olemassa ja Raamatun kertomukset jättiläisistä (Goljat, Kanaanin maan jättiläiset jne.) osoittautuvat siis täysin paikkansapitäviksi myös havaintojen perusteella. 

Keitä nämä "jumalat" olivat?
Vastaus: Aikaisemmin käsiteltiin jo, että entisajan jumaluudet (sikäli mikäli eivät ole täysin mytologisia) ovat langenneita enkeleitä, joilla sen vuoksi oli myös normaali ihmisiä suurempia voimia. Heidän ilmestymisensä myös lisäsi kaikelaista pahuutta maan päällä: " ihmisten pahuus oli suuri maan päällä" (1.Moos.6:5). Tämän seurauksena Jumala hukutti maan vedenpaisumuksella. Tässä samassa saivat surmansa enkeleiden ja ihmisen jälkeläiset, joiden dna oli korruptoitunutta.

Palaavatko he?
Vastaus: Jeesus kertoo mielenkiintoisen tapahtuman:
Luuk.17:26 Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä:
Jeesus puhuu siitä, kuinka ajat ennen Jeesuksen takaisinpaluuta ovat samanlaisia kuin Nooan ajat. Silloin ihmiskunnan pahuuus oli suurta, langenneet enkelit olivat näkyvästi läsnä, mutta JUmalan tuomio on tuleva hetkessä. On siis odotettavissa, että nämä palaavat ja lisäksi Jeesus kertoo kuinka eksytys on erittäin voimakast tuona aikana. Ihmeitä ja merkkejä tapahtuu mutta eksyttäjien toimesta.
Ilm.13:13 Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden;... 
Mark. 13:22 Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä johtaakseen, jos mahdollista, valitut harhaan.
Saatana ja hänen palvelijansa ovat huijareita ja tekeytyvät hyvyyden lähettiläiksi.
2.Kor.11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.
Mitä tästä opimme? Sen, että kehenkään ei pidä uskoa sen vuoksi, että hän pystyy tekemään ihmeitä. Oikea mittari on tutkia mikä on "profeetan" elämän hedelmä ja sanoma. Tekeekö hän rakkauden tekoja ihmisiä kohtaan, onko hänen sanomansa todella kestävä ja Jumalasta. Entisajan jumaluuksien jäljiltä jäi tuhoa ja kiistaa. He eivät osoittautuneet kestäviksi ei tekojensa eikä sanomansa (tätä ei käsitelty tällä kertaa) puolesta. Heidät Jumala päinvastoin talletti pimeyden kahleisiin ja vaikka eräänä päivänä saisivatkin palata hetkeksi, ei heitä pidä uskoa vain sen vuoksi, että tapahtuu ihmeitä ja merkkejä.

Jeesus sitä vastoin osoitti rakkautensa käytännössä ihmisiä kohtaan. Tämän Hän osoitti ennenmuuta ottamalla paikkamme ristillä kuolemalla sijastamme. Joh. 15:13 Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä. Lisäksi Jeesuksen sanoman on vahvistanut Raamattu ihmiskunnna alusta alkaen, kuten sopi sanomalla, joka tulee Jumalasta. Entisajan "jumaluudet" olivat kenties voimakkaita, mutta kalpenevat Jeesuksen rinnalla.
2. Tess. 2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton (antikristus kaikkien langenneiden johtajana), jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
Siksi on fiksumpaa uskoa Jeesukseen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liite 1. 
Vasemmalla modernin ihmisen koko, 6 jalkaa. Lisää jättiläisiä euroopasta.



Liite 2. Paltamon seudun jättiläisiä. Mitta jaloissa noin 8 jalkaa ja on toiseksi pienin ylläolevassa taulukossa.


Liite 3. Uutisartikkeleita löydetyistä jättiläisten luurangoista.


1 kommentti:

  1. Chupacabra on yhä täällä! Pysähtyä ja tarkistaa hänet ulos.
    Tämän otuksen kuvahan oli tämän päivän lehdessä Joku oli tappanut sen.

    VastaaPoista