tiistai 16. heinäkuuta 2013

Keiteleen nuorisoa


Keiteleellä on jokin erityinen paikka sydämessäni. Elinhän siellä n. 20 ensimmäistä elinvuottani. Meidän aikaan nuoriso ei kokoontunut kylille, mutta nytpä kokoontuu. Ohessa muutama kuva eilisestä vierailustani jengin keskelle. Tyylikästä nuorisoa (huomaa dc paita) vaikka joku on päässytkin tuikkaamaan reiän joidenkin ihon lävitse. 



Taivasmitali on kova sana.

Keskusteltiin myös evankeliumista ja seuraavaksi muutama aihe, jota sivuttiin tai joista keskusteltiin.
1. Mitä mieltä olet Päivi Räsäsestä?
Vastaus: Päivi on ykkönen eduskunnassa. Muut puhuvat "toisaalta, mutta sitten toisaalta", Päivi sanoo reilusti mitä on mieltä ja uskaltaa puhua Rtun mukaisesti.

2. Onko homous väärin?

Vastaus: On. Jokainen ymmärtää, että mies ja nainen sopii yhteen, ei mies ja mies. Homous on syntiä.

3. Voiko harrastaa seksiä vaikka ei ole avioliitossa?
Vastaus: Ei voi. Jla on luonut seksin avioliittoon koska se on paljon enemmän kuin pelkkä akti. Rikot itseäsi hyppäämällä kukasta kukkaan ja lopulta voi jonkun naisen mies tulla haulikkokin kädessä vastaan. Siinä sitä vasta rikkoontuukin.

4. Voiko käydä tissibaareissa?
Vastaus: Ei voi. Jeesus sanoi: "Matt.5:28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa." Sydämestä lähtevät kaikki vääryydet ja synnit ja Jla näkee ihmisen sydämen täysin. Jos katsoo naista ja himoitsee, on jo Jlan edessä tehnyt syntiä ja täsmällisemmin huorin eli pettänyt. Tissibaarin idea taas on aika pitkälti jos ei täysin katsoa enemmän tai vähemmän himoiten, joka johtaa oman sydämen turmelemiseen himon kautta.

Mitä seuraa huorintekijöille on sanottu seuraavassa: "1.Kor.6:9-10  Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset (=homot), 10 eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa."

5, Jos noudatettaisiin Rtun sanaa, pitäisi kivittää jos joku on tehnyt tarpeeksi väärin.
Vastaus: Jumala ei hyväksy mitään vääryyttä. Rtussa ilmoitettu Jlan laki ilmoittaa kuinka Pyhä  Jla on. PIenikin vääryys ja synti on liikaa. Mutta se miten meidän tulee toteuttaa Jlan lakia, on olla lähimmäiselle armollinen, ei kivittää. Jeesus osoitti oikean suhtautumisen kun Hänen luokseen tuotiin aviorikoksesta tavatt u nainen, joka oli ansainnut kuolemanrangaistuksen.
Joh.8:3 Silloin kirjanoppineet ja fariseukset toivat hänen luoksensa aviorikoksesta kiinniotetun naisen, asettivat hänet keskelle 4 ja sanoivat Jeesukselle: "Opettaja, tämä nainen on tavattu itse teosta, aviorikosta tekemästä. 5 Ja Mooses on laissa antanut meille käskyn, että tuommoiset on kivitettävä. Mitäs sinä sanot?" 6 Mutta sen he sanoivat kiusaten häntä, päästäkseen häntä syyttämään. Silloin Jeesus kumartui alas ja kirjoitti sormellaan maahan. 7 Mutta kun he yhä edelleen kysyivät häneltä, ojensi hän itsensä ja sanoi heille: "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä". 8 Ja taas hän kumartui alas ja kirjoitti maahan. 9 Kun he tämän kuulivat ja heidän omatuntonsa todisti heidät syyllisiksi, menivät he pois, toinen toisensa perästä, vanhimmista alkaen viimeisiin asti; ja siihen jäi ainoastaan Jeesus sekä nainen, joka seisoi hänen edessään. 10 Ja kun Jeesus ojensi itsensä eikä nähnyt ketään muuta kuin naisen, sanoi hän hänelle: "Nainen, missä ne ovat, sinun syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut?" 11 Hän vastasi: "Herra, ei kukaan". Niin Jeesus sanoi hänelle: "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee".
6. Mikä on Rtun johtolanka?
Vastaus: Ensiksi: Kaikki ovat syntiä tehneet ja Jlan kirkkautta vailla. Syntisen tie käy kadotusta kohden, jossa hän menettää vain kaiken.
Toiseksi: Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä (Atro, Jarkko, Jonne, ...) kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme. Room.5:8 Jeesus maksoi velkamme.
Kolmanneksi: Mark.1:15 " tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi"." Usko ja ikuisen elämän lahja saadaan kun Jeesus tulee elämääni. Tulee tehdä parannus (=kääntyä pois synnistä) ja uskoa Jeesukseen.
Neljänneksi: Jeesuksen seuraaminen. Mestarin seurassa opit mestarin tavoille. Jeesus vie Taivaaseen, paikkaan, jonne ihminen on todellisesti luotu. Tämä maailma ei ole paikka, johon ihminen oikeasti kuuluu. Täällä on kuolema, kipu, tarkoituksettomuus ja vääryys. Jeesuksen seurassa ovat asiat toisin.






Vanhan testamentin aikana profeetta saattoi syödä kirjakäärön näyssä. Tätä kolikkoa ei kuitenkaan kannata syödä, mutta sitä saa kyllä purra. Sanan voi ottaa vastaan ihan muutenkin. 
Annoin myös muutaman sarjiksen, johon joku tuumasi jollekulle ettei se voi ottaa sitä vastaan koska se ei ole tavutettu. Huomaan siis, että edelleen Keitele sijaitsee vahvasti Savossa, eikä muualla.
Alla traku digitaalisessa muodossa:


  • Oletko hyvä ihminen?Oletko miettinyt koskaan sitä, että oletko hyvä ihminen? Asian voi myös tarkistaa...
Oletko hyvä ihminen?1 2 3 4 5 6 7 8
Photo Gallery For Wordpress by WOWSlider.com v3.4m

Savuavia moottoriajoneuvoja Keiteleen keskustassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti