tiistai 26. helmikuuta 2013

Mediaohjautuva kirkko


Yksi ohjelma MOT:ssa ja monet seurakunnan jättävät Pirkko Jalovaaran kutsumatta tiloihinsa. " Ohjelman näyttö oli kiistämätön ja sellaisenaan vahva todiste siitä, ettemme voi ottaa Jalovaaraa ruokoustapahtuman puhujaksi, Pentikäinen linjaa." Pentikäinen on Kallaveden seurakunnan kirkkoherra.

Mediaohjautuva toiminta esittelyssä. Yo otsikot vain päivä ite MOT ohjelman jälkeen.

Yksi vaihtoehto on katsella televisiota ja ottaa televisiosta tulevat asiat totuutena. Näinhän suuri osa suomalaisista tekee, vai epäiletkö sinä virallisia uutislähetyksiä? Se mitä televisiosta julistetaan, on totta, eikö niin?
Jollekulle voisi tulla mieleen toinenkin vaihtoehto: Käydä katsomassa, haastatella itse henkilöä, pohdiskella ja tutkia Jumalan sananasta mikä on totta. Siinä on kaksi hyvin erilaista vaihtoehtoa. On selvä, että televisiota seuraamalla menee harhaan ja toisaalta Jumalan sanaa seuraamalla osuu oikeaan. Miksi? Koska Jumala yksin tietää kaiken totuuden. Media taas tietää sen mikä myy ja mistä saadaan oikein hyvä ilmiö. Totuuden kanssa silllä ei tarvitse olla mitään tekemistä. Se ei ole olennaista. Jumalan sanassa totuus on taas erityisen olennaista.  Jeesus rukoilee omiensa puolesta seuraavasti: "Joh. 17:17 Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus.".

Eikö olekin aika järkyttävää, että kun televisiosta tulee yksi ohjelma, moni seurakunta muuttaa välittömästi ohjelmaansa! Se kertoo karua kieltä siitä, että ketä kirkko oikein kuuntelee. Televisiotako kirkko kuuntelee elävän Jumalan sijasta? Eikä tähän sovi juuri tämä sanan paikka: "Jes. 8:19 Ja kun he sanovat teille: "Kysykää vainaja-ja tietäjähengiltä, jotka supisevat ja mumisevat", niin eikö kansa kysyisi Jumalaltansa? Kuolleiltako elävien puolesta?" Maailmaltako Jumalan seurakunnan pitäisi ottaa ohjeensa? Eikö kuitenkin siltä Jumalalta, jonka seurakunta se sanoo olevansa?

Jeesus voisi myös sanoa jotakin siihen, että ketä kannattaa kuunnella vaikka seuraavasti:
Joh.8:43 Miksi te ette ymmärrä minun puhettani? Siksi, että te ette siedä kuunnella, mitä minä sanon.
Joh.8:46b Ja jos puhun totta, miksi ette usko minua? 47 Se, joka on lähtöisin Jumalasta, kuulee mitä Jumala puhuu. Te ette kuule, koska ette ole lähtöisin Jumalasta. 
Luuk. 21:33 Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.
Joh. 5:24 "Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään.
Jeesuksen sanoissa on ikuinen elämä ja totuus. Jeesus on seurakuntansa pää. Se seurue, joka ei ole kuuliainen Jeesukselle ei ole Jeesuksen seurakuntaa, vaan jotain muuta. Se muu voi olla jonkun epäjumalan seurakunta, portto tai luopio seurakunta. Kun Jeesus käskee omiaan Matt.10:8 sanoin kysyn, että onko seurakunta tekemäässä näitä asioita vai puuhastelemassa omiaan?
Matt. 10:8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa. 

Haastan jokaisen papin ja miksei jokaisen uskovankin televisiopaastolle vuoden ajaksi. Toinen vaihtoehto on, että käytät enemmän aikaa Raamatun lukuun ja rukoukseen kuin televisionkatseluun. Siinä vaihtoehdot :) Rakastamalla maailmaa osoitat ettet rakasta Jumalaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti