perjantai 22. helmikuuta 2013

Kaupungissa nuoria kohtaamassa

Lähdin kotoa rukoillen ja mitään tietämättä mitä ilta pitää sisällään. Kiitos Taivaan Isälle miten johdattikin illan! Hän johdatti nuorten ryhmään, joka kasvoi kasvamistaan ja käsitti jopa 30-50 nuorta, joita kaikkia en toki kohdannut tuossa hetkessä. Jaoin taivaskolikkoja ja muutamalle, jotka koin siinä tilassa oleviksi johanneksen evankeliumit sillä ajatukselle, että myöhemmin kokoonnutaan kun ovat lukeneet sen. Mahtava oli hetki ja kova meno päällä. Kysymyksiä ja evankeliumia ja kohtaamisia, mikä sen parempaa.

Mielenkiintoinen tapahtuma oli vieraskielisten taivaskolikoiden kohdalla. Lopulta suomalaiset kolikot loppuivat ja kaksi englanninkielistä meni kahdelle tytölle. Sitten oli jäljellä enää arabian- ja swahilinkieliset kolikot. Arvelin, että näitä ei kannata jakaa, mutta kysyntä oli kova ja eräs kaveri sanoi, että heidän isänsä osaa arabiaa (isä siis sieltäpäin maailmaa) ja hän sai sen ja musta mies otti swahilin kielisen kolikkon (ei ihan pakolla kuitenkaan:): Mies tavasi sitä ja sanoi, että osaa lukea sitä. Varmastin epäuskoisena useamman kerran ja lopulta mies sanoi, tämä on minun äidinkieltäni! Viimeinenkin kolikko löysi paikkansa.

Alla vielä nuorten kysymyksiä ja vastauksia katutyyliin jos siitä olisi jollekulle apua. Apua on ainakin itselleni kun pyrin etsimään aina parempia Raamatullisia vastauksia nopeisiin tilanteisiin, joita kadulla yleensä syntyy. Parempi on, jos pystyy vastaamaan napakasti ja jos aihe kiinnostaa, voi kertoa lisää sitten napakan vastauksen jälkeen.
  • Onko syntiä kuunnella saatanan palvonta musiikkia?
    Vastaus: Se muuttuu synniksi helposti, koska saatanan palvonta musiikkia kuuntelemalla osallistut helposti mielessäsi saatanan palvontaan mm kuuntelemalla saatanan ylistystä ja antamalla muiden kuunnella sitä. Älä ole sinisilmäinen ja aliarvioi saatanaa. Ensimmäinen käsky: "Älä pidä muita Jumalia". 
  • Onko musta Raamattu syntiä?
    Vastaus: On, se sisältää valhetta suoraan saatanalta. Saatana on valehtelijoiden isä ja haluaa jokaisen Helvettiin. 
  • Eikö Taivaassa ole seksiä?
    Vastaus: Ei ole. Siellä on parempaa kuin seksi. Siellä on rakkaus täydellisenä. Voit päästä Jumalan rakkaudesta osalliseksi jo nyt ja se on parempaa kuin seksi. Jos et tästä vielä mitään tiedä, valitse Jeesus synnin sijaan, niin alat pikku hiljaa ymmärtämään. 
  • Saako viinaa joudu niin, että tulee humalaan?
    Vastaus: Ei. "Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä" (Ef.5:18) Viinasta tulee rietas meno, siksi ei. Jumalan Henki antaa paremman ja kestävämmän ilon kuin viina. 
  • Jumala on luonut tupakan, miksei sitä saisi polttaa?
    Vastaus: Ei kannata pistää suuhunsa kaikkea mitä Jumala on luonut. Saattaa olla, että tulee pipi. 
  • Eikö Helvetistä pääse koskaan pois?
    Vastaus: Ei pääse. Pahaa ei voi päästää pois, koska se jatkaisi pahan tekemistä. 
  • Olenko minä syntinen?
    Vastaus: Oletko varastanut? Jos olet, olet varas. Oletko valehdellut? Jos olet olet valehtelija. Jeesus sanoo: " jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa." (Matt.5:28). Jos olet syyllistynyt seksuaaliseen himoon, olet huorintekijä Jumalan silmissä. Oletko syyllistynyt näihin? Olet siis syyllinen? 
  • Haluan elää 60 vuotta ja kuolla sen jälkeen. En halua elää ikuisesti, se olisi liian raskasta.
    Vastaus: Syntisenä eläminen onkin raskasta. Mutta ilman syntiä onkin eri asia. Se on kevyttä ja ilon täyttämää elämää. Vain Jeesus voi vapauttaa synnistä ja antaa tämänkaltaisen elämän. Kun saat tulla uskoon, saat anteeksi ja löydät tosi rakkauden, et haluakaan koskaan kuolla. Oletko kuullut koskaan rakastuneen sanovan rakkaansa kanssa, minä haluaisin kuolla? Et ole.
    Jatkovastaus: Olet voinut kuulla rakastuneen sanovan, minä haluan kuolla kun hän on erossa rakastetustaan. Näin on tilanne nyt monen ihmisen kohdalla. Ihminen on erossa tosi rakkaudesta Jeesuksesta. Mutta kun Jeesus löytyy elämään, löytyy tosi rakkaus ja halu elää. 
  • Jos näkee muodokkaan naisen, miten voi olla himoitsematta häntä? Se on mahdotonta?
    Vastaus: Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita himo Jumalan avulla. Kun tulet uskoon, Jumala antaa sinulle uuden puhtaan sydämen ja saat Pyhän Hengen. Niiden avulla voit vastustaa syntiä. Jeesus murtaa joka synnin orjuuden. Voin todistaa tämän todeksi omassa elämässäni.

Tässä muutama kysymyksistä ja katuvastaukset. Evankeliumiin ja Jeesukseen voi jatkaa lähes jokaisen kysymyksen jälkeen tilanteen mukaan.


Mahtavia nuoria ja kovaa menoa. Vasemmalla kuvassa taivaskolikko.
Ps. Uskovat, kun näette nuoria näissä kuvissa, muistakaa rukoilla heidän puolestaan. Kiitos. Käsimerkeistä ei tarvitse välittää, ne kyllä muuttuvat kun saa tulla uskoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti