sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Onko lampaita kateissa?

Viikonloppu lauantai ja startti jossain klo 22 jälkeen. Papparaisen kanssa ei tiedetä minne Herra tänä iltana johtaa, mutta monta on ihmistä Suomen niemellä, jonka olisi paikallaan saada kuulla evankeliumi Jeesuksesta tänäkin päivänä - itse asiassa miljoonia. Eiköhän Jumala jonkun luokse johdata, koska Hän tietää missä ihmiset ovat ja ketkä ovat tänään kuulolla ja Hänen ideanaan on ihmisen pelastus, ei meidän ihmisten.
1. Joh. 4:10 Siinä on rakkaus-ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.
Eräs nainen, jota kanssa olen joskus jotain jutellut, katselee kun keskustelemme ihmisten kanssa ja kysyy "Onko teiltä lampaita kateissa?". Hyvä kysymys hämmästyttää niin, että pitää hetki miettiä - "Joo, on kadoksissa. Itse asiassa meiltä on useita lampaita kateissa". Hän on oikeassa, vielä on lampaita hukassa ja ne täytyy löytää Jeesukselle. Siksi olemme liikkeelle, siksi kerrotaan Jeesuksesta, siksi julistetaan evankeliumia. Koska lampaita on vielä hukassa. 

Monenlaista tapahtuu ja monenlaisia kohtaamisia on illan aikana. Evankeliumi tulee esille eri tasoilla. Nostan muutaman keskustelunaiheen esille pohdittavaksi: 

  • Elän vain tätä päivää.
    Vastaus: (jota en siinä tilanteessa osannut henkilölle sanoa) Mutta jos tiedät, että on tulossa päivä, jona sinulta vietäisin laillisesti kaikki pois, jos et ennakolta tee mitään, niin etkö tosiaan haluaisi tehdä ennakolta mitään? Raamattu sanoo, että sellainen päivä on tulossa. Se on viimeinen tuomio kuolemamme jälkeen. Silloin otetaan syntiseltä kaikki pois, jos ei ole saanut syntejänsä anteeksi.
    (Ja tästä sitten eteenpäin evankeliumiin.)
  • Mitä vaimokin tuumaisi jos tulisi uskoon?
    Vastaus: Vaimo rakastaa sinua nyt mutta kuinka paljon vielä enemmän kun huomaa, että Jumalan rakkauskin on asettunut sinuun asumaan? Totuus on kuitenkin se, että ei ole mitään tärkeämpää tässä ajassa kuin saada syntinsä anteeksi koska Jumala on varoittanut, että syntisen elämä loppuu kun hän kuolee ja edessä on karu tuomio, mutta jos saa syntinsä anteeksi, elämä jatkuu ikuisesti ja laadultaan yltäkylläisenä. Ei kannata myydä tätä hernekeitosta tai mistään kohta katoavasta.
Ole hyvä ja kommentoi parempia tai toisenlaisia vastauksia, joita sinulle tulee mieleen. Lähdetään liikkeelle, koska paljon on ihmisiä, jotka eivät ymmärrä mistä evankeliumista on kyse, saati ole sitten tulleet uskoon.

Papparainen keskustelee ennestään tuttujen nuorien kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti