perjantai 5. heinäkuuta 2013

Jysäriä

Lomakin sitten alkoi tänään. Jo kolmatta kertaa kun kaksi viikon pätkää on jo takana. Nyt olisi aikaa tai ainakin niin voisi äkkinäinen luulla. Aikaa, mutta mihin sitä kannattaa käyttää. Aika on nimittäin rajallinen luonnonvara. Vaikka olisi kuinka hieno hetki, sekin menee kohta ohitse. Vaikka olisi kuinka pitkä loma edessä, se menee ohitse. Huomaan, että aika kannattaa käyttää viisaasti, koska muutoin se lipuu käsien välistä.

Kun tehtävät on tehty suhteellisen aikaisin iltapäivästä, lähden liikkeelle. Mutta ei vielä Keiteleelle kohti suvun kesämökkiä vaan ensin maanteille ja kylien kujille. Täsmällisemmin siis Jyväskylän kujille. Ja mikä olisi sellaista tekemistä, joka kestää ajan paineen? Ajan paineen kestää se mikä kestää ikuisesti ja sellaisia asioita ei ole liikaa tai ainakaan niitä ei harrasteta liikaa. Ajan paineen kestää evankeliumi, Jumalan ikuinen hyvä sanoma. Evankeliumin yksi näkökulma on se, että Jla kutsuu meitä Taivaallisiin pitoihin. Ikuiseen osaan Taivaassa, mutta lähtijöitä näihin ei paljoa ole. Siitä kertoo Jeesuksen sana, jossa palvelijaa pyydetään ensin kutsumaan kutsuttuja, mutta he eivät ole halukkaita. Seuraavaksi pitääkin menneä kylien (kuten Jyväskylä:) kaduille ja maanteille.
Luuk.14:21 "Palvelija palasi ja kertoi tämän herralleen. Silloin isäntä vihastui ja sanoi palvelijalle: 'Mene kiireesti kaupungin kaduille ja toreille ja tuo tänne köyhät ja raajarikot, sokeat ja rammat.' 22 Palvelija tuli sanomaan: 'Herra, olen tehnyt niin kuin käskit, mutta vielä on tilaa.'23 Silloin herra sanoi: 'Mene maanteille ja kylien kujille ja vaadi ihmisiä tulemaan, jotta taloni täyttyisi. 24 Ja siitä voitte olla varmat, että yksikään noista, jotka minä kutsuin, ei pääse minun pitopöytääni!'"
Jyväskylässä muutamalta nuorelta tuli vain muutama kysymys ja kommentti:

  • Jeesus on kyllä sisimmässäni - ehkä.
    Vastaus: Kun on kyseessä niin tärkeä asia, että missä viettää ikuisuuden - Helvetissä vai Taivaassa, ei kannata jättää asiaa ehkä tasolle. Kannattaa etsiä kunnes on varma. On varma siitä, että on tullut uskoon ja on matkalla Taivaaseen. Tämä on mahdollista, koska Jla voi vakuuttaa asiasta ihmiselle. Ensin voi kysyä itseltää, että voinko sanoa, että "Jeesus on Herrani". Toiseksi uskonko, että Jla herätti Hänet kuolleista? Kolmanneksi turvaanko uskossa Häneen? Jos näihin voi vastata kyllä on jo aika pitkällä. Jos vielä voi havainnoida sen, ettei halua tehdä syntiä eli synti painaa ja on saanut tehdä siitä parannusta ja on halua lukea Raamattua ja rukoilla, ovat seuraavat positiiviset merkit olemassa.

    Joka tapauksessa kannattaa etsiä Jlaan koko sydämestään ja saada varmuus siitä, että on uskossa, koska vain Jsukseen uskova pääsee Taivaaseen.

    Room.8:38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, 39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
  • Joo, joo, kyllä nämä asiat tiedetään.
    Vastaus: E
    i taas kannata olla ihan niin varma. Voitko kertoa kuka Jla on? Miten suuri Hän on ja miten Hän loi tämän kaiken? Tiedätkö mitä oli olemassa ennen ajanlaskun alkua ja mitä ikuisuus merkitsee? Voitko kertoa miten Jla loi ihmisen ja miten sielu, ruumis ja henki erovat toisistaan, mutta ovat kuitenkin samassa ruumiissa, meissä. Ja tärkein, miten Jla voisi antaa sinulle anteeksi kun olet rikkonut Hänen Pyhää lakiaan vastaan, josta aiheutuu Jlan viha?

    Ei kannata olla varma siitä mitä ei tunne eikä tiedä. Mutta kannattaa alkaa etsiä Jsusta ja Jlaa, joka ainoana voi vapauttaa kuolemasta ja synnin rangaistuksesta. Panokset ovat suuret: Jos kadotat sielusi, sen mukana menee kaikki. Jos saat taas anteeksi ja pääset Taivaaseen - jackpot.
  • Kysymykseni: Miten päästään Taivaaseen, kertokaa. Nuorten vastaus: Kerro.
    Vastaus:
    Jeessus on ainoa, joka voi viedä sinut Taivaaseen. Jeesus sanoo:
    Mark.1:15 "ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi"."

    Parannus on sitä, että sanoo synnille ei.
    Evankeliumin uskominen on sitä, että sanoo Jeesukselle kyllä. 
Seuraavaksi piti mennä siis maanteille ja nyt se maantie oli tie Jämsään Himokselle, jossa alkoi tänään Jysärit!. Eli eurodance musiikki festarit. Ensimmäisten joukossa siellä soitti Hausmylly, jonka yksi perustajista Mika Kauppinen kuoli muutama viikko sitten, joka siirtyi siis jo ajasta ikuisuuteen. Hänen osaltaa ei enää ole mahdollista muuttaa omaa ikuista kohtaloaan. Tämä on sikäli merkittävää, että hän oli sukulaiseni ja pari vuotta takaperin minulla olisi mahdollisuus kertoa hänelle evankeliumia, mutta tilaisuus meni ohitse, eikä enää ole aikaa siihen.

Jysärit on muutoin tätä maailman menoa, viihdettä, hetken tunnelmaa, joka haihtuu  kohta.
Olisiko jotain profeetallista siinä, että tämä tieviitta jysähti eteeni tänään Jämsässä?


Matt.7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; 14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.

Jysärin nuorten kysymyksiä ja viritettyjä vastauksia nyt hetken mietinnän jälkeen:

  • Missä Jla oli silloin kun kokeilin tehdä kaksi kertaa itsemurhan?
    Vastaus:
    Jla oli siinä, että Hän esti sinua kuolemasta. Jla ei halua sinun kuolevan, vaan että saisit elää ja elää ikuisesti. Tämä toteutuu kun turvaat uskossa Jsukseen.
  • Tämän täytyy ensin jysähtää sisimpään. Mutta mitään sitä vastaan ei ole, että jysähtäisi. 
    Vastaus: Tämä tietysti sopii tapahtumaan, jonka nimikin on Jysärit. Jospa ne olisivatkin seuraavasti Uskon Jysärit ja sitä kuinka usko jysähti sisimpään.
    Aivan usko on henkilökohtainen asia, mutta koska asia on tärkein elämässämme, kannattaa alkaa etsiä nyt Jsusta. Häneltä voi kysyä vaikka näin: "Jeesus. oletko olemassa ja oletko Jlan Poika? Jos olet, pyydän, että antaisit minulle anteeksi ja antaisit sen, mitä haluat minulle antaa. Pyydän, että opastaisit yhteyteesi ja osoittaisit minulle tien. Kiitos ja Amen."
  • Mistä voi tietää onko uskossa vai ei?
    Vastaus:
    Ihmisen täytyy uudestisyntyä, jotta Hän voisi päästä Taivaaseen. Tulee tulla uskoon, jossa ihmiselle annetaan anteeksi Pyhä Henki. Kun olet tullut uskoon, Jla on kyllä voimallinen vakuuttamaan sinut siitä.
    (Tässä voisi myös viitata kysymyksen tämän blokauksen eka kysymyksen vastaukseen siitä miten tietää, että on uskossa)
  • Ala mennä jo. Häivy.
    Vastaus:
    En ole keskustelemassa sinun kanssasi. Jos tämä henkilö, joka pyysi minua kesksutelemaan kanssaan, sanoo, että minun tulee häipyä, lähden.
    Ps. Tämä kehoitus toistui monta kertaa, mutta myöhemmin tämä sama henkilö kysyi itse kysymyksen (itsemurha kysymys).
    Ps2. Toki on syytä lähteä, jos häivy kehoittaja on juuri se henkilö, jota olet kohtaamassa. Pelastus ja Jlan suuret lahjkathan eivät ole pakkopulllaa.
     
  • Mitä on uudestisyntyminen?
    Vastaus tulee myöhemmin. 

2 kommenttia:

  1. Usko on henkilökohtainen asia ja jokaisen itse päätettävissä. Jokainen päättää itse mitkä ne omat arvot ovat, eikä kaikilla se ole usko. http://lifeunderthesurface.blogspot.fi/2013/07/oh-hell-yeah-im-very-fucking-offended.html
    En ole tekstin kirjoittaja mutta teksi sisältää hyviä pointteja. Yhden ihmisen, eikä edes lukuisten ihmisten varmuus jostain asiasta tee siitä oikeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkisi tekstissä on kuusi ydinkohtaa, jotka olivat sen verran laajoja, että vastasin omalla blokauksella:
      http://cometell-me.blogspot.fi/2013/07/vastaus-blokaukseen-oh-hell-yeah-im.html

      Poista