keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Mistä tietää että kristinusko on ainoa oikea uskonto?

Tämä on ehkä yksi tärkeimmistä kysymyksistä. Vastaan tähän kuitenkin lyhyesti ja pidemmät perustelut jätetään muille foorumeille tai jatkokysymysten alaiseksi.

Oleellisin asia miksi Raamattu on totuus ja oikeassa on se, että sen teksti tulee Jumalalta. Ei miltä tahansa jumaluudelta, vaan ainoalta Jumalalta, joka loi maailman, jossa elämme. Tämä on perusta sille, miksi Raamattu voi kertoa muiden muassa sen kuka on Jumala, miksi ihminen elää nyt erossa Jumalasta ja miten tämän yhteyden voi palauttaa.

Miten voi tietää, että Raamattu on tullut ainoalta Jumalalta? 

1) Oikean "uskonnon" täytyy olla aina ollut olemassa. Jumala on ollut ennen ihmistä, koska on ihmisen luonut. Ei ole uskottavaa, että vasta myöhemmin Jumala olisi niin kiinnostunut ihmisestä, etät antaisi lausontoja / ilmestyisi vasta myöhempinä aikoina. Raamattu täyttää tämän ehdon. Jumala oli mukana kuvioissa heti kun ihminen luotiin keskustellen ja ohjaten. Kovin moni muu "uskonto" ei tätä ehtoa täytä.

2) Raamatun Jumala on osoittanut olevansa olemassa kautta ihmisen historian. Raamattuun on talletettu Jumalan ja ihmisen välistä vuorovaikutusta ja Jumalan ohjausta Jeesuksen aikaan saakka sekä profetiaa eli sanomaa siitä mitä tulee tapahtumaan sen jälkeen kunnes maan päällinen aika on ohitse.

3) Jumala ilmestyi itse maan päälle. Jeesus osoitti olevansa Jumala sekä sanoin että teoin. Lisäksi vain Hän on pystynyt täyttämään lukuisat Messias ennustukset. Monet olisivat ehkä halunneet ne täyttää, mutta eivät ole pystyneet.
Jeesus Joh.14:11 Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden.
Jeesus Joh.6:33  Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä.  
Palvelijat Jeesuksesta Joh.7:46  Palvelijat vastasivat: "Ei ole koskaan ihminen puhunut niin, kuin se mies puhuu". 
4) Raamatun Jumala osoitti rakastavansa ihmistä. Hän otti maksaaksensa meidän velkamme. Kukaan muu ei ole ilmaantunut siihen hommaan. Hän otti maksaakseen itseasiassa vihollistensa velan. Hän osoitti näin olevansa rakkaus muiden ominaisuuksiensa lisäksi.
1. Piet. 2:24 joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun
5) Raamatun Jumala avasi tien takaisin yhteyteensä armosta ei teoista kuten muut "uskonnot", Kaikissa ihmisen luomissa uskonnoissa edellytetään hyviä tekoja pelastuksen ehdoksi. Raamatun Jumala teki hyvät teot itse ja antaa pelastuksen armosta, ei teoista ollen näin ainutlaatuinen "uskontojen" joukossa. Oikealle kaikkivaltiaalle Jumallle kuuluu armosta pelastamisen ajatus. Hän on riittävän korkea-arvoinen, että voi armahtaa. Ihmisen luomat tekeleet tarvitsevat kaikenmaailman rituaaleja ja "hyviä tekoja".
Ef. 2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-
6) Raamattu on ainoa kirja, joka ennustaa tulevaisuuden. Joku on laskenut, että Raamattu sisältää 26,8 % profetioita eli ennustusta mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Tietty osa tästä on jo tapahtunut ja osa on vielä tapahtumatta. On vaikea löytää toteutumatonta profetiaa ja itse asiassa sellaista ei ole löytynyt Raamatusta. Tämä hämmästyttävä ominaisuus erottaa Raamatun muiden kirjojen joukosta. Vain Jumala tietää mitä tulevaisuudessa tapahtuu tietty. Mielenkiintoisinta on se, että sieltä löytyy myös sinun tulevaisuutesi optiot. Siksi sitä kannattaa tutkia ja kysellä Jumalalta mitä mikin kohta merkitsee ja erityisesti juuri minun kohdallani.
http://gracethrufaith.com/ask-a-bible-teacher/much-bible-prophecy/

7) Todistajat. On olemassa iso joukko todistajia, jotka todistavat sitä mitä Jeesus on heille tehnyt tänä päivänä. Koska Jumala on heidän mukanaan, heidän kautta tapahtuu (jossain määrin) myös samantyypppisiä tekoja (ihmeiksikin voisi kutsua) kuin mitä Jeesuksen kautta tapahtui.
Ap. t. 1:8 vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka".
Joh. 14:12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,
On huomioitava kuitenkin, että ihmeet itsessään eivät ole tae siitä, etät jokin asia on Jumalasta, koska Saatana ja Hänen joukkonsa kykenee tekemään myös yhtä sun toista. Jumalan tekemät ihmeet ovat luonteeltaan aina ihmisiä auttavia ja Saatanan luonteeltaan taas spektaakkeleita. Siinä yksi ero.
2. Tess. 2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä

8) Kaiken tämän voi kokeilla itse tänä päivänä. Raamattu ei jä teoriaksi, vaan haastaa ihmisen ottamaan nyt selvää asiasta. Jumala elää tänä päivänä ja siksi on oletettavaa, että Hän myös tietää mitä tapahtuu ja kuulee myös ihmisen huudon Hänen puoleensa.
Jeesus Joh.7:17 Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.
Jos siis kuka tahansa haluaa tehdä Jumalan tahdon, tulee tietämään ja tuntemaan, onko Jeesuksen oppi Jumalasta vai huuhaata. Hyvä haaste ja Jumala näkee jokaisen ihmisen, joka tämän haluaa toteuttaa ja tulee pitämään tästäkin sanastaan kiinni. Jos ihminen haluaa, Hän saa siis tietää.

Tässä siis muutama ajatus siitä miksi kristinusko on ainut oikea uskonto. Kaiki kiteytyy siihen, että Jeesus oli se ainut Jumala, joka loi tämän maailman. Hän ilmestyi katsottavaksemme ja kuultavaksemme. Hänen kauttaa voimme oppia tuntemaan Jumalan ja Hän on tie Taivaan Isän luokse, joka on sitten samaa olemusta Jeesuksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti