torstai 23. huhtikuuta 2015

MIkä mahtaa olla kantasi tällaiseen kysymykseen: Voiko taivaaseen päästä ihminen, joka ei ole koskaan kuullutkaan kristinuskosta? Esim. eristyksessä elävät kansat.

Hyvä kysymys! Ensiksi tuli mieleeni, että jos ihmiset olisivat ollleet uskollisia Jumalalle
A) Ensinnäkään syntinlankeemusta ei olisi tapahtunut ja pelastus olisi kaikille
B) Syntiinlankeemuksen jälkeen jos sekä Aadamin ja eevan tai myöskin Nooan lapset olisivat opettaneet lapsilleen Jumalasta ja nämä edelleen lapsilleen, niinkuin Jumala antoi ohjeen, kaikki olisivat kuulleet, eikä tätä ongelmaa olisi.

Ongelma on siis syntynyt koska ihmiset eivät kerro Jumalasta ja Jeesuksesta toisille ihmisille. Mutta eristyksissä elävä ihminen ei ole välttämättä tähän syyllinen. Miten siis on? Lähdetään purkamaan sillä, että 1) ensiksi Jumala tahtoo kaikkien ihmisten pelastuvat (muistisääntö 1234 = 1.Tim.2:3-4).  2) Toiseksi Jumala näkee jokaisen ihmisen sydämen. 3) Kolmanneksi Jeesus sanoi, "Etsikää, niin te löydätte". Jumala siis näkee etsivän sydämen ja tällainen sydän / ihminen on siis kallisarvoinen Jumalan silmissä, koska Jumala tahtoo, että jokainen löytäisi Hänet ja pelastuisi. En siis jaksa uskoa, ettei kaikkivaltiaalla Jumalalla ole keinoa saattaa viesti Hänestä itsestään tällaisen ihmisen saataville.

Mutta olis meidän saamamme viesti Jumalasta ja Jeesuksesta millä tasolla tahansa, Jumala pitää meitä vastuullisena ainoastaan sen tiedon mukaan minkä olemme saaneet (jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia). Mutta jokaiselle ihmiselle on annettu omatunto sekä luomakunnassa jo todistus Jumalasta ja ihmisen omien tekojen oikeellisuudesta / vääryydestä. Room.1:20 20 S"illä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,"

Ensimmäinen kohta on se, miten ihminen suhtautuu tähän todistukseen. Jos ihminen ei ota vastaan jotain todistusta Jumalasta, voi olla että lisä todistusta ei niin helpolla tule. Jos ihminen ottaa vastaan Jumalan antaman todistuksen, on se pohja saada lisätietoa. Etsivälle ihmiselle Jumala tietää kyllä minkäkaltaista tietoa/todistusta Hän tarvitsee. Joka ei etsi, hän ei tarvitse tietoa, jota ei kuitenkaan ota vastaan.

Esimerkkejä siitä kuinka eristyksissä oleva tihmiset ovat löytäneet Jeesuksen on paljon. Muslimeille Jeesus on ilmestynyt usein unissa tai näyissä. Etelä amerikan intiaaneille oli tallessa kansantietona tieto Jumalan Pojasta, mutta he hyläsivät sen (Don Richardsson, Iankaikkisuus heidän sydämissään). Ja niin edelleen.

Lopputulemana ajattelen, että Jumala on 100% enemmän kiinnostunut ihmisen pelastumisesta kuin ihminen itse. Sitä varten Jumala lähetti Poikansa, Jeesuksen, että Hän avaisi ihmisen tien luokseen ja kuka vaan kääntyy uskomaan Jeesukseen pelastuisi. Sitä Hän kehoittaa julistamaan, että mahdollisimman moni saisi kuulla ja pelastuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti