perjantai 3. toukokuuta 2013

Onko mikään pyhää vappuna 2013?

Suomen vappu. Se yksi niistä harvinaisista suomen juhlapyhistä. Paitsi ettei tämänkään päivän suhteen oikein voidan käyttää sanaa pyhä vaan pikemminkin juhlavapaa.  

Patsaskin "juhlii" finnish style vappuna eli lippa silmillä.
Mitä tarkoittaa pyhä? Se tarkoittaa jotakin, joka on puhdasta, koskematonta, jota ei saa pilkata. Jumala on Pyhä. Se on Jumalan ainoa nimi, joka mainitaan samassa lauseessa kolme kertaa. Tämän päivän ihmisen tuskin ymmärtää mitä pyhyys on. Media ainakaan ei anna työkaluja pyhyyden ymmärtämiseen.

Satunnainen ohikulkija kysyy, että eikö kirkon ympärillä pitäisi kuulua evankeliumin saarna eikä humalaisten melu ja poliisin ääni?
Entä kirkko? Toivottavasti kirkko antaa ymmärrystä siitä, että Jumalan on Pyhä ja Hänen käskynsä ovat ehdottomat. Ymmärrystä siitä, että yhden käskyn rikkominen, eli yhden synnin tekeminen kadottaa ihmisen Pyhän Jumalan luota ikuiseen kadotukseen. Tämä kertoo jotakin Jumalan koskemattomuudesta.  

Vappuna 2013 käyskennellessä kirkon ympärillä julistuksen ääni vain ei tunnu oikein kuuluvan. Omakin kuuluu vain valitettavan lähelle. 


Niin, jos yksi synti kadottaa, niin kenellä sitten on mahdollisuuksia? Eivätkö kaikki ole syntiä tehneet? Aivan oikein, kaikki ovat syntiä tehneet, jos eivät varastaneet, niin sitten himoinneet, jos eivät himoinneet sitten vihanneet, jos eivät vihanneet sitten valehdelleet. (Room.3:23). Mikä on ratkaisu?

Ratkaisu on siinä, että Jumala rakastaa ja osoittaa rakkautensa käytännössä. Miten Jumala sitten on osoittanut rakkautensa? Raamattu kertoo, että ensisijassa Jumala on osoittanut rakkautensa hoitamalla meidän suurimman ongelman, joka on juuri rikos Jumalaa vastaan. 
Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme. Room.5:8
 Jumala pisti rakkaimpansa peliin meidän puolestamme. Synnin palkka on kuolema ja Jeesus kärsi tämän rangaistuksen puolestamme. Nyt on tie auki Jumalan luokse. Tämä on paljon suurempi asia kuin mitä tässä voi sanoilla kuvata. Kyse on elämän ja kuoleman välisestä erosta. 
a) Synnin palkka on kuolema
Tai (Room.6:23)
b) Jumalan  armolahja on ikuinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. 

"Poliisit" taivaskolikoiden kanssa :)
Jeesus kuoli jokaisen vappujuhlijankin puolesta, vaikka meno olisi mikä. Mutta pelastus edellyttää parannusta. Kääntymistä synnin tieltä kohti Jumalaa hyläten väärät teot, synnit.

Kissatytöt ja taivasmitalit. Mitali ei puremalla kulu. Sanoma on näes iätöntä.
Mutta jokaiselle tie on nyt auki, niin kauan kuin täällä vaellamme. Mutta koska emme tiedä kauanko se on, on tänään pelastuksen päivä.

Tänään.

Nyt. Jeesus sanoo: Jos haluat elää, usko minuun, seuraa minua. Tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti